S t y l i s h B

Be Stylish

"Ännu en blogg om kläder, mode och trender..." tänker du, kanske.

Ja, måhända är detta en i ett oändligt hav av modebloggar, men Stylish B sticker ut. Ämnet kanske avhandlas av miljoner andra varje dag, men ingen gör det som jag. Här får du reda på alla de senaste trenderna i mode- och designvärlden och jag överöser med tips, tricks och spännande tutorials vad gäller hår och smink. Detta är stilbloggen du inte kan vara utan.

Be you

Stil är så mycket mer än att följa trender slaviskt, det handlar om att kunna hitta guldkornen och anpassa dem till den väl genomarbetade stilbas man redan har försett sig med. Stil ska alltid vara unik, även om den föds ur rådande trender.

 

Håll formen - och stilen - med hjälp av måltidsersättningar

28 Oct 2023

I modevärlden där varje detalj räknas och tidsbristen ofta är en realitet har måltidsersättningar blivit ett alltmer populärt val för de stilmedvetna som strävar efter att hålla formen. Inte bara är de ett praktiskt alternativ till traditionella måltider, men de kan också vara nyckeln till att bibehålla en hälsosam livsstil i en hektisk vardag.

Måltidsersättningar kommer i många former - shakes, barer, soppor och till och med hälsosamma snacks. De är designade för att ge en balanserad blandning av proteiner, kolhydrater, fetter och viktiga vitaminer och mineraler. För modeentusiaster som ständigt är på språng, erbjuder dessa snabba och enkla lösningar ett sätt att hålla energinivåerna höga - och suget efter onyttiga alternativ i schack. Om du besöker kostnord.se så hittar du en mängd bra förslag på nyttiga måltidsersättningar.

Måltidsersättningar för snabb och lättillgänglig näring

Att integrera måltidsersättningar i din kost kan vara ett smart drag för att hålla dig i form. När du navigerar mellan möten, fotograferingar och event är det så himla lätt att falla för frestelsen att trycka i sig en ogenomtänkt måltid eller ett sockerpackat snack. En välblandad shake ger dig en fullständig näringsprofil som hjälper dig att upprätthålla din slanka figur och goda hälsa, vilket i sin tur reflekteras i hur kläderna sitter och vilket intryck du gör.

Det är dock viktigt att komma ihåg att måltidsersättningar inte ska ersätta alla måltider. Att använda dem för ett eller två mål om dagen, gärna när du är som mest upptagen, kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår med dina näringsmål utan att kompromissa med din aktiva livsstil.

Som med allt i modevärlden är balans nyckeln. Så när du kombinerar måltidsersättningar med regelbunden motion och hälsosamma matval i övrigt, har du en vinnande kombination som hjälper dig att både se bra ut och känna dig ännu bättre. Låt din kost vara lika sofistikerad och genomtänkt som din stil.

Roliga fakta om mode

27 Mar 2023

Det är mer än kläderna på dig, mode är ett budskap. Se upp: dessa roliga fakta om mode kanske bara får dig att vilja köpa en ny outfit!

Även om du inte ser dig själv som en fashionista, är det en av de saker vi stöter på varje dag utan att riktigt vara medveten om det.

Kläderna du bär berättar lite för världen om vem du är. Oavsett om du har på dig en uniform, en baddräkt eller din lilla svarta klänning, gör folk förmodligen ett antagande om dig, eller åtminstone om vad du gör baserat på vad du har på dig.

Men varför bär vi vissa kläder? Vem bestämmer vad som är på modet? Dessa roliga fakta om mode kommer att berätta allt du behöver veta stil.

1. Bröllop var inte alltid vita

En kvinna som går nerför gången i en vit klänning är en ikonisk bild. Men traditionellt bar kvinnor inte vitt på sin bröllopsdag. I många länder ansågs vitt vara en sörjande färg.

Det är tills drottning Victoria bar vitt på sitt bröllop med prins Albert. Hon var en av de första kvinnorna som gjorde det. Drottning Vicky var verkligen trendsättaren!

2. De första modellerna var inte människor

Till en början använde inte designers män och kvinnor för att modellera sina nya mönster. De använde dockor för att visa modetrender. Men 1853 bad "fadern till Haute Couture", Charles Frederick Worth, sin fru att modellera hans design.

Hans fru, Marie Vernet Worth, är därför världens första modell. Det är härifrån termen "husmodell" kom.

3. Fashion Week var ursprungligen en distraktion från kriget

Den första officiella modeveckan var 1943 i New York City. Detta var mitt i andra världskriget. Målet med detta evenemang var att driva fram amerikanska designers och distrahera amerikaner från franskt mode.

Idag finns det över 40 modeveckor. De fem främsta finns i New York, Berlin, Milano, London och Paris. Har du varit på någon av dessa än?

4. Knappar är inte alltid för knapphål

Om du kan mycket om historia, så vet du att Napoleons arméer tillbringade tid i kylan. När folk är ute i kylan rinner näsan. När näsan rinner torkar folk av dem på allt de kan hitta. Det visade sig att soldater inte alltid har en vävnad till hands, så franska soldater tog till att torka näsan på rockärmarna.

Detta störde Napoleon så mycket att han lät skräddare sy knappar på ärmarna på soldatens jackor. Dessa knappar tjänade inget egentligt syfte annat än att vara obekväma när folk skulle torka näsan på ärmarna. Trenden slog till och det är därför vi har knappar på ärmarna!

5. Bomull är riktigt, riktigt gammalt

Även om det finns en viss debatt kring ursprunget till bomullskläder, är det allmänt trott att civilisationen i Indus River Valley först odlade bomull som tyg så tidigt som 3 000 f.Kr.

Romarna älskade detta material så mycket att de importerade det. I tusentals år har civilisation efter civilisation använt bomull till kläder. Det är hållbart, färgbart och lätt att manipulera.

6. Den moderna bh:n tillverkades ursprungligen av näsdukar

Mary Phelps var en socialist i New York i början av 1900-talet. Mary förberedde sig för att gå på dans och ville ha lite extra stöd. Så hon sydde ihop näsdukar för att skapa den första moderna bh:n

Behåar har gjort några enorma framsteg genom åren, men vi kan alla tacka Mary Phelps för att hon tagit patent på behån vi alla känner och älskar (och älskar att ta av oss så fort vi kommer hem!) 

7. Barbie är en trendsättare

De flesta små flickor får sin första smak av mode genom att leka med sina Barbies. Idag finns det otaliga outfits och karriärer för Barbie-entusiaster att utforska med. Men visste du att den första outfiten Barbie kom med var en svart och vit baddräkt?

Barbies första jobb var väldigt annorlunda än en leksak för barn. Hon var ursprungligen modell. Modedesigners som Yves St. Laurent, Calvin Klein, Versace och Armani har alla arbetat med hennes outfits genom åren. Snacka om en dyr garderob!

8. Höga klackar tjänade ett syfte

Nu är detta en av de galnare modefakta – till en början bar män höga klackar. Detta modeuttalande var mindre för utseende och mer för funktion. Klackarna på baksidan av mäns stövlar var för ridhästar så att de inte ramlade av.

Adelsmän började bära dessa klackskor mer och trenden tog fart. Idag har män ofta lätta klackar på skor. Men kvinnor vinner när det kommer till höga klackar.

Faktum är att den högsta klacken som någonsin registrerats var över 9 fot lång! Ja, du läste rätt!

Kanske dags för ett nytt mobilskal?

24 Mar 2023

mobil med mobilfodral

Jag har funderat ett tag på att skaffa mig ett nytt mobilskal eller ett nytt mobilfodral. Jag tycker det är roligt att variera min telefon lite. Det finns ju så många olika sorters fodral för mobilen att välja mellan idag med.Det finns till och med skal och fodral som är säsongsbaserade, så att man kan ha ett som är för jul, en för påsk, midsommar och så vidare. Det är inte fel att göra det lite lekfullt. Idag ser ju mobilerna ofta lika ut, så som de är. Man kan göra dem mer personliga genom att sätta på ett mobilskal eller ett mobilfodral.

Skal eller fodral?

Vad man ska välja mellan skal och fodral för mobilen är en smaksak. Jag är en person som föredrar att ha ett fodral, som är lite av en plånbok med. Det så att jag även kan ha mina kort i det. Smidigt att kunna bära med sig körkort, kontokort med mera och inte behöva dra med en extra plånbok.

Billiga skal och fodral på nätet

Tack vare nätet så går det ju idag att hitta olika webbutiker som säljer skal och såna saker för mobilen och det till bra priser. Det är oftast så att de finns bara på nätet, har inte kostnader för butik. Det gör att de kan hålla bra mycket lägre priser än de som finns i butikerna. Jag har inte bestämt mig än vad för fodral för mobilen jag ska satsa på denna gång. Ska kika runt lite till!

Håll stilen med kosttillskott

8 Oct 2022

Visst, hösten är här och det är helt OK att börja klä sig i bylsiga kläder igen. Men det betyder inte att man kan släppa taget om sin kropp helt och hållet. Det är viktigt att hålla igång även under höst- och vinterhalvåret. Jag vet att det är jobbigare att vara aktiv när det är mörkt och kallt, och det finns de som känner sig onormalt trötta och ibland lite håglösa och då är det lätt att de där extrakilona samlas ganska snabbt. Som tur är finns det ju hjälp och hos FitnessFrank hittar du kosttillskott för alla behov. 

Detta kan du få hjälp med av kosttillskott

Jag vet att det kanske låter som om jag vore frälst men faktum är att kosttillskott kan hjälpa till en hel del. 

  • Fetma
  • Sömnprtoblem
  • Tråkigt hår och naglar
  • Bygga upp muskler
  • Ont i leder
  • Allmän trötthet

Faktum är att det finns kosttillskott som hjälper till oavsett vilket problem du har. Det som gör att det fungerar är att de innehåller just de ämnen kroppen saknar och genom att tillsätta dem med produkter från FitnessFrank så kan du stabilisera de ämnena och då följaktligen må bättre. 

Själv brukar jag se till att ha kosttillskott som hjälper till att balansera nivåerna så jag känner mig piggare när jag är vaken, får bättre lyster i huden och hår och också som hjälper musklerna att återhämta sig snabbare efter träning. Man KAN känna sig stylish även på vintern, men man får hjälpa till lite. 

Viktigt välja rätt mascara

20 Sep 2022

Att ha rätt sorts mascara är riktigt viktigt och du bör alltid utgå från de fransar du har. Om du har tunna och korta fransar, då behövs en mascara som gör dem fylligare och längre. Tänk även på att själva mascaraborsten spelar roll.

Sedan är det valfritt vad du vill att din mascara ska ha för färg. De vanligaste färgerna är svart och mörkbrun, men det finns även i en massa andra färger.

Så packar du den ultimata necessären

19 Nov 2021

Om du ska ut och resa, så är det bra att ha en necessär, samt packa den på bra sätt. Du kan satsa på en lagom stor necessär. Sedan var det ju detta med att packa den rätt. Är det bara ett handbagage du ska ha med på resan, så kan du köpa tomma miniflaskor och fylla med duschcreme, schampo och balsam, eller så shoppar ett hudvårdskit i travelsize. Komplettera med en solskyddscrème med minst spf30.

Sen är det ju bra att fundera på vad som är måste att ta med hemifrån och vad du kan köpa på plats. Tandborste, hårborste, deo, snoddar för håret, p-piller och plåster kan vara bra att ha med i din necessär. 

Det många inte tänker på är att det mesta faktiskt går att köpa på resmålet.

Så här packar jag

Även om jag ibland kompletterar på plats, så tar jag med mig det mesta hemifrån. Jag har en stor necessär och i den har jag då just schampo, balsam och duschkräm. En lotion för kroppen att smörja in mig med samt solskyddskräm. Även ett lip balm. Sedan har jag även hårborste, hårsnoddar, hårklämma. Jag packar också ner pincett, rakhyvel och mensskydd. 

En annan sak jag ofta tar med i min necessär, det är ett litet sykit, med nålar, tråd, några knappar och säkerhetsnålar. Alltid bra att ha ifall man måste laga något. Har även med plåster samt skoskavsplåster. 

Packa helt enkelt det du känner att du behöver ha med dig!

Silversalva för djur och människor

21 Jan 2021

Kanske ni hört talas om silversalva? Det är en salva som främst togs fram för djur, men det har visat sig fungerar väl även för människor. Du kan jämföra olika sorter, se skönhetsguidens lista här. Salvan togs som sagt fram som en behandling av öppna sår på hästar och smådjur. Men den som lider av acne, eksem eller annat kan ha nytta av denna salva med. 

Vad innehåller silversalva?

I silversalva så finns det faktiskt silver. Det är så kallad kollodialt silver. Den fungerar antiseptiskt och har antiinflammatoriska egenskaper. Sedan så har salvan ofta ett visst antal ingredienser, det kan variera på sort, men i de flesta salvor finns utöber silver även dessa ämnen:

  • EMU-olja
  • Aloe Vera
  • Allantoin från valörtsrot
  • Ringblomma
  • Glycerin
  • Eteriska oljor

Silversalva mot besvär

Salvan är bra att använda för både människor och djurs besvär. När det gäller djur så kan salvan hjälpa mot bland annat öppna sår, svamp, eksem, sprickor i hovar eller klövar, mugg, hovröta, kliande man och så vidare.

När det gäller människor så kan salvan användas om man har akne. Särskilt om det är svår acne med var. Sedan är denna salva bra om man drabbas av svampinfektioner. Samt så klart även öppna sår.

Bra jämföra

Då det finns många olika silversalvor på marknaden idag så är det bra att jämföra dem med varandra så att du kan hitta den salva som passar dig bäst och det till bäst pris så klart.

Är det dags för ett besök hos optikern?

19 Aug 2020

Så länge synen är ok, så går jag inte till optikern. Så är det många som tänker. Dock är det faktiskt att rekommendera att du besöker optikern en gång per år, oavsett om det är så att du har glasögon sedan innan eller inte. De kan se om du har ett synfel eller om det är en ögonsjukdom som är på väg att utvecklas. 

Glasögon är snygga accessoarer

Förr var glasögon som man köpte endast för att förbättra synen. Idag kan man utöver det även ha dem som en snygg accessoar. Det finns grymt många snygga bågar och glasögon att välja på idag. Dels hos din optiker, dels kan du köpa glasögon online. Även du utan synfel kan ha glasögon som accessoar, då med glas utan styrka. 

Gör ett syntest

Boka in dig att göra ett syntest hos optikern så får du snart reda på om du behöver ha glasögon eller inte. Du måste inte köpa dina glasögon hos dem, utan du kan köpa dem var du vill, bara begär ut ditt synrecept från optikern. Det gör att du sen kan köpa glasögon var du vill. 

Köpa glasögon online

Är det så att du behöver glasögon på grund av synfel så kan du köpa billiga glasögon på nätet. Det finns snygga glasögon online hos Extra Optical. Där kan du hitta glasögon som är för olika synfel, men även snygga solglasögon samt linser. Du kan låna hem olika bågar för att testa dem i lugn och ro. Sedan bestämma dig för vad som passar dig och din ansiktsform. 

Jobba med det man tycker om

11 Aug 2020

Att ha ett jobb man gillar, det är ganska så viktigt. Att gå till ett jobb varje dag där du inte trivs, det ger ångest och kan även leda till att du sjukskriver dig. Det finns ofta tecken som visar på om det är dags att byta jobb eller inte. Om du jobbar med det du gillar, så är du ofta gladare, det är enklare att gå upp på morgonen och gå till jobbet och söndagar är inte så jobbiga. Dock kanske det inte är så lätt att hitta det där perfekta jobbet. Du kan testa att ta konsultuppdrag Malmö. Att jobba som konsult är lite friare och ger dig mer möjligheter. Det kan ge dig en fot in i ett företag du alltid velat jobba på.

Testa att vara egen

Att vara egen, jobba för sig själv är ett annat sätt att få in en fot på arbetsmarknaden. Om du har en särskild talang, som är efterfrågad, så kan det vara smart att starta eget företag. Det oavsett om det är inom mode, teknik, webbdesign eller vad det nu kan vara. Om det känns otäckt att ta det klivet, så kan du testa att vara giggare, som GigStep kallar det. Det går att göra på lite olika sätt. Dock kan det vara värt chansen att starta ett eget företag inom det du är bra på och det du gillar att göra. Det kan innebära stora möjligheter för dig. 

Allting sitter i borstarna

2 Jan 2020

 

Make-up förändras hela tiden. Inte bara med nya trender, utan också med ny teknologi och nya material. Den största förändringen ser vi med de nya sorts borstar som finns. Borstarna ska helst ha hästhår, som följer med huden men som samtidigt ger stadga åt den hudlotion eller det smink som ska i ansiktet. Den senaste trenden med ögon-make-up är rutor. Jag har sett det på Nicole Warne (garypeppergirl) som hon heter på nätet. Så snyggt, men svårt för en amatör att få till det. Om man inte har en schablon, då förstås att jobba med. Alla kanske inte vill ha rutor på ögonlocken men de flesta vill ha snygg ögonskugga på dem.

 

Här kan du se hur du enkelt applicerar en ögonskugga:

 

 

Ni som har följt med det popluära tonårsdramat Skam har knappast undgått de markerade läpparna som tjejerna har där, framför allt Noora. Är du osäker på vilken färg du passar i, börja med att analysera din hudton. Enklast kan du göra det genom att titta på din handled, ungefär där du brukar ta din puls. Går huden mer mot gult, blått eller grönt? Har du en hudton som går mer i gult, bör du välja röda färger mot gult/orange. Har du däremot en hudton som går mot det blå hållet, ska du välja rosa eller lila läppstift mot det blå hållet och har du en hudton som mer skiftar i grönt, ska du välja ett läppstift i bronze, brunt eller mörkrött mot det bruna hållet.

Vad gör man om man förlorar en tand?

7 Nov 2019

sätta in tandimplantat

En av mina största rädslor, det är att tappa tänderna. Vet inte hur många gånger jag har drömt att alla mina tänder har lossnat och vaknat i panik. Nu är det inte så vanligt att man som ung tappar tänderna, om man inte då råkar ut för en tandlossningssjukdom vill säga. Men såg det att om man blir av med en tand, då kan man få ett tandimplantat. Det finns tandimplantat Stockholm som exempel. Det är är konstgjorda tänder i titan som opereras in i käkbenet. När implantatet har läkt i tandbenet används det som stöd för att fästa nya tänder i porslin. Det är för att det ska likna den tand man tappat.

Viktigt sköta om sina tänder

Det går att se till så att man inte drabbas av hål med mera i sina tänder genom att sköta dem på rätt sätt. Det gäller att borsta dem minst två gånger per dag, använda tandtråd och munskölj med mera. Tandlossning kan man dock drabbas av ändå. Men ser man till att regelbundet gå till tandläkaren så kan de i tid upptäcka det och då göra något åt det. Det innan man tappar tänderna. Så därför bör man gå till sin tandläkare minst en gång per år. Det gör jag. Jag gillar inte tandläkaren alls, men tycker det är viktigt att se till att tänderna är i bra skick. Det är ju tandläkaren som kan se sånt. Sen så är det som sagt viktigt med egenvården hemma med. 

Fräsch manikyr

2 Oct 2019

Jag gillar välhållna naglar. De behöver varken vara långa eller lackade i bjärta färger, men de ska vara välskötta - klippta och filade, rensade på nagelband och - givetvis - rena och fräscha. Ett sätt att få till en rikigt fräsch nagellook är att göra fransk manikyr. Det är en riktig klassiker som passar till allt - alltid. Det spelar ingen roll vilken årstid det är eller om man ska gå på bröllop, rockkonsert eller bara spendera en vanlig vecka på jobbet eller i skolan - den franska manikyren är perfekt till allt. Den är lite klurig att få till själv, men med lite träning går det! Testa!

Drar snart på semester

18 May 2019

Om ett par veckor blir det att åka på semester. Har bokat in att åka till Grekland. Ska besöka flera olika öar tänkte jag, lite av en öluff. Testa på att snorkla och ha en undervattenskamera med mig, så att man kan ta bilder under vatten. Gärna så att man kan filma med. Jag har inte varit i Grekland innan, eller ja, jag har varit på Kreta, men inte bland alla de andra öarna. Så det ska bli spännande att göra denna resa. Det blir jag och två vänner till mig som ska åka och vi ska vara borta tre veckor är det tänkt. Har med mig ändå så att jag kan blogga när jag är där!

Först kalas

Innan semestern ska göras så är det ett kalas som ska klaras av. Det är pappa som fyller år. Han har önskat sig en inspektionskamera från Prylstaden, så det blir nog en inspektionskamera vi köper till honom tror jag. Det kommer väl inte vara ett jättestort kalas, men det kommer en del släkt och vänner till pappa. Hade han fått bestämma hade han nog med flytt utomlands, men mamma ville visst inte det.

Skaffa mig ny resväska

Kom ju på det med förresten att jag måste nog köpa mig en ny väska nu när jag ska resa. Min förra har många år på nacken och vart med på många resor. Så det känns som om det kan vara dags för en ny nu!

Mjuk sommarlook

2 May 2019

Jag har alltid varit mycket för kontraster, jag tycker att kontraster skapar dramatik och spänning. Samtidigt tycker jag om det mystiska och romantiska, så det blir ofta krockar när jag ska styla mig själv. Det bruakr dock fungera väldigt bra med krocka ri styling, det mjuka förstärker det hårda och vice versa - kontraster...

Den här sminkningen tycker jag är ljuvlig, till exempel. Särskilt nu till våren när allt i naturen blommar och bjuder på romatik så det förslår.

Katt för min hatt

2 Mar 2019

Jag älskar hattar! Den här årstiden är dessutom perfekt för just hatt, innan man tvingast gå över till varma mössor - vilket också har sin charm såklart. Med en hatt skapar man personlig stil på ett ögonblick, oavsett vad man bär till hatten. Det är som magi. Jag har en hel liten hattgarderob här hemma, med nya favoriter varje vecka. 

← Äldre inlägg