Du tar väl hand om dina tänder?

Jag är förvånad att det finns så många som inte borstar sina tänder så som de ska. Man kan tro att de flesta vet om att man ska borsta tänderna minst två gånger per dag, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Men jag har märkt att det är inte alla som gör det! En jag känner borstar inte tänderna som han ska. Jag har försökt säga till på ett bra och vänligt sätt att det kanske är något han borde börja göra. Grejen är ju att det dels till slut blir en dålig andedräkt men det kan även på sikt skada tänderna.

Varför ska man borsta tänderna?

Frågan är något man inte borde behöva ställa. Man kan tycka att alla borde veta varför. Men en del är lata, orkar inte göra det innan läggdags, eller så tänker de att de har bra tänder och får inga hål ändå. Men att inte borsta tänderna tycker jag är lite äckligt samt att man kan få tandlossning, karies, tandsten och massa andra problem. Så om ni vet med er att ni är lite dåliga på att borsta era tänder, se till att få in det som rutin!

Be tandläkaren om råd

Tandläkaren eller tandhygienisten kan komma med bra och goda råd hur man bäst sköter om tänderna, hur man får in en ba rutin med tandborstning och så vidare, så se till att besöka dem, minst en gång per år.

15 Sep 2018