Tips för nya stockholmare

Jag har hittat en jättebra sajt på nätet, för alla dem som är nya i Stockholm, eller för alla dem som funderar på att flytta till Stockholm. På sajten flyttatillstockholm.nu, kan du väga för- och nackdelar med en flytt hit. Har man fått jobb, antagligen med högre lön, än på andra ställen i Sverige, är det ju givet att man kanske vill flytta hit och redan har tänkt tankarna om en flytt till huvudstaden.

Här finns allt

Det som är fördelar med att flytta hit, är att här hittar du nästan allt, det finns mer saker att göra. Här ligger de bästa universiteten, folkhögskolorna, jobben, uteställena, nöjen, och utelivet. Om man nu är intresserad av det. Jag minns att min mamma berättade att när hon var ung, pratade man om "riktiga" stockholmare, och då menade hon, om man var en stockholmare som hade fötts av en annan stockholmare, som i sin tur hade fötts av en stockholmare. Först då var man en "riktig" stockholmare. Det där gäller inte längre. Alla som bor i Stockholm är stockholmare. Punkt.

Finna mycket att veta om city

Det finns mycket man bör känna till om Stockholm; var de bästa uteställena är, vart man går för att få den bästa glassen, den bästa sushin, billigaste utestället och var man kan pick-nicka. Jag måste säga, rent objektivt, att Stockholm är stället där mycket roligt händer. Gillar du teater, finns det största utbudet här, liksom musikaler, shower, stand-up-föreställningar och shopping. Det finns något för alla.

25 Jun 2017